자유게시판

Soyuducu 23 nece secmek

페이지 정보

profile_image
작성자 Joseph
댓글 0건 조회 2,318회 작성일 22-08-29 03:40

본문

Soyuducu seçmək və əlavə funksiyalar üçün artıq ödəməmək üçün necə

Soyuducu həmişə mənə sadə və əbədi bir texnika kimi görünürdü.

Valideynlərdə duran, adi və bloat olmadan, iyirmi ildir işləyir. Mən köçəndə oldum almaq öz. Soyuducuların unikal xüsusiyyətləri və xüsusiyyətləri ilə müxtəlif növlərdə olduğu ortaya çıxdı. Mövzuya qərq oldum, bütün incəlikləri öyrəndim və təcrübəmi bölüşürəm.

Soyuducu seçərkən diqqət yetirmək lazımdır.

Qabaritlər
Soyuducuya yer verin-adətən bu əsas məhdudiyyətdir. Standart Soyuducuların hündürlüyü iki metrə qədərdir, dərinliyi 50-dən 70 sm-ə qədərdir.

Genişlik variantları daha çoxdur. Mətbəx kiçik olduqda, müvafiq olaraq 50 və 65 sm — ə qədər dar və ya standart soyuducu axtarmaq daha yaxşıdır. Geniş soyuducular-90 sm-ə qədər-daha bahalıdır. 90 santimetrdən daha geniş nəhənglər var-adətən onlar iki qapılı Side-By-Side cihazlarıdır. Belə soyuducularda qapılar adətən bir-birinin üstündə deyil, yan-yana yerləşir.

Hələ ventilyasiya və istilik ayrılması üçün bir yer tərk etmək lazımdır. Divara məsafə istehsalçılar yazırlar: quraşdırılan modellərdə o azdır, ucuz standart modellərdə isə daha çoxdur. Minimum 10 sm pulsuz məkana yuxarıdan və arxa və yandan 5-10 sm-ə istiqamətlənmək lazımdır.

Soyuducunu radiatorun, sobanın və ya başqa istilik mənbələrinin yanında qoymaq olmaz-məsafəni heç olmasa 50 sm buraxın. Amma əgər Soyuducunun motoru istiliyin öhdəsindən gələ bilməsə və çox güclü qızdırsa, zəmanət üzrə onu təmir etmək çətin ki, alınsın: servis mərkəzi rəy verəcək ki, nasazlıq istismar şərtlərinin pozulması nəticəsində baş verib.



Soyuducu növü
Soyuducuların konstruktiv xüsusiyyətlərindən asılı olaraq bir neçə variantları var. Məsələn, Onlar kameraların sayına görə bölünürlər.

Kamera ayrı bir qapının arxasında gizli bir cihaz blokudur. Bir, iki və çox kameralı soyuducularla tanış oldum.

Bir kameralı-bir qayda olaraq, modelin ölçüsü kiçikdir. Otel, ofis, bağ və ya kirayə mənzillər üçün uyğundur — bu ucuz cihazlardır. Dondurucular və ya heç bir şey yoxdur və ya çox kiçik və soyuducunun içərisində, adətən yuxarıda yerləşdirilir.

İki kameralı ən məşhur modellərdir. Bir qayda olaraq, yuxarı böyük kamera soyudulmuş məhsulların orta hesabla +5-8 C temperaturu ilə saxlanılmasına, aşağı kamera isə dondurulmağa görə məsuliyyət daşıyır. Yuxarıdan kiçik Dondurucu kameralı modellər var-dondurucudan hər dəfə əyilmək üçün tez-tez və narahat olduqda uyğun gəlir.

Çox kameralı soyuducularda üç, dörd və ya beş kamera ola bilər. Hər bir kamera öz Soyutma növü üçün məsuliyyət daşıyır. Məsələn, Dondurucu, adi soyuducu və tərəvəz və meyvələrin təravətini qorumaq üçün xüsusi bir kamera ola bilər.

Sıde-by-Side qapıları ilə ayrıca Soyuducu növü də var. Bu iki kameralı soyuducu ola bilər: solda Dondurucu hissə yerləşir, o bir qədər azdır, sağda — soyuducu. Və ya çox kameralı, müxtəlif soyutma dərəcəsi olan kameraların bir neçə variantları əlavə edildikdə. Side-By-Side modelində daha çox məhsul yerləşdirilir, lakin onlar daha bahalıdır.

Soyuducuda daha çox kameranın daha rahat olduğuna inanılır. Məsələn, tərəvəzə ehtiyacınız olduqda, bütün cihazı açmaq lazım deyil, indesit soyuducu yalnız kiçik bir hissəsi — bu, indesit soyuducu temperaturun daha az dəyişməsi, daha az enerji istehlakı və motor qaynağı.


Dondurucu kamerada minimum temperatur
Məhsulları bir həftədən çox müddətdə dondurulmuş vəziyyətdə saxlamağı planlaşdırırsınızsa, Dondurucu kameranın nə qədər aşağı temperatura dəstək verə biləcəyini izləmək lazımdır. Bu göstərici üçün xüsusi bir etiket icad edilmişdir — "ulduz" və ya "qar dənəcikləri". Onu cihazın üz panelində yerləşdirirlər.

İndi hətta ucuz soyuducu modellərində iki qar dənəciyi olan dondurucuları tapmaq çətindir. Üç və dörd arasında xüsusi bir fərq yoxdur.


Soyuducunun həcmi
İstehsalçılar ümumiyyətlə litr içərisində soyuducunun ümumi həcmini göstərir və soyuducu və Dondurucu kameranın həcminə bölünür.

Ümumi həcmin seçilməsi sizin vərdişlərinizdən asılıdır. İki və ya üç nəfərlik bir ailə üçün adətən 200-250 litr kifayətdir. Bir neçə həftə əvvəl məhsul almaq istəyirsinizsə - 300 və daha çox litr axtarın. Tərəvəz və meyvələrin dondurulması azarkeşləri ən azı 250 litr həcmli Dondurucu axtarmalıdırlar.



Defrost növü
Əvvəllər soyuducular əllə defrost etmək lazım idi: rozetkadan çəngəli çıxartmaq, məhsulları çıxartmaq və buzun əriməsini gözləmək. Defrost etmirsinizsə-buz görünür, hətta buz parçaları, sonra termoregulyasiya pozulur, mühərrik uçacaq.

Defrost zamanı da yaxşı bir şey baş vermir: su axır, motor indesit soyuducu çox qızdırılır-soyuqun dəstəklənməsi üçün deyil, sıfırdan soyutma üçün bir çox resurs sərf etməlisiniz.

Müasir soyuduculara buzun qarşısının alınmasının iki sistemi qoyulur.

Damlama sistemi. Su arxa divara yığılır, buz parçalarına çevrilir. Sonra kompressorun istiliyinin təsiri altında əriyir və artıq buxarlandığı xüsusi bir rezervuara axır. Plus sistemləri — az səs-küy, demək olar ki, heç bir istilik zərər. Minus-divarlarda buz yarana bilər, buna görə soyuducu əl ilə defrost edilməlidir.


Defrostun dövriliyi soyuducuya təlimatlarda göstərilir. Adətən bu 3-6 aydır, amma tez-tez yalnız Soyuducunun divarında buzlanma görünəndə defrost etməyi məsləhət görürlər. Təlimatlar belə bir xətt axtarın:"3-4 mm qalınlığında buz örtüyünün yaranması halında aşağı temperatur zonasını defrost etmək lazımdır".


Damlama sistemi yalnız soyuducu kameralarla təchiz edilmişdir, buna görə İstənilən halda Dondurucu kameranı izləmək və onu defrost etmək lazım olacaq, nə vaxt ki, orada 3-5 millimetrdə və daha çox naldanın qatı yaranacaq.

No Frost. Bu sistem daha mürəkkəbdir. Kameranın arxa divarında buxarlandırıcı və ventilyator quraşdırılmışdır ki, bu da havanın soyuducu daxilində dövr etməsinə səbəb olur. Nəm buxarlayıcıya yerləşdirilir, don təşkil edir. Kompressorun istiliyindən əriyir, nəm çəndə çıxarılır və buxarlanır. Buzlanma yaranmır, çünki ventilyator soyuq havanı istənilən yerə daim "qovur".


İstehsalçılar No Frost-u soyuducu bölməyə və dondurucuya yerləşdirirlər. Buz görünmür və defrost yalnız cihazı yuymaq üçün lazımdır.



İqlim sinifini müəyyənləşdirin
İstehsalçılar soyuducuları buraxırlar, hansılar ki, isti mətbəxlərdə işləyə bilərlər, və sərin zirzəmilərdə — onlar əsasən motorun gücü, əlavə soyutma və ya başqa konstruktiv xüsusiyyətlərlə fərqlənirlər. İstənilən variantdan istifadə zəmanət üçün vacibdir: əgər soyuducu sınarsa və istehsalçı istismar şərtlərini pozduğunuzu sübut edərsə, onda pulsuz Təmir olunmayacaq və pul geri qaytarılmayacaq.

İqlim sinifinin markalanması cihaz haqqında məlumatların qalan hissəsi ilə əsas stikerdə yerləşdirilir-soyuducunun qapısında, içərisində və ya arxasında ola bilər.

Burada variantları var.

N-iqlim sinifinin standart variantı: soyuducu +16C-dən +32C-yə qədər olan otaqlarda işləyir.

Sn-zirzəmidə və ya sərin bağda soyuducudan istifadə etmək istəyənlər üçün variant: +10c-dən + 32C-ə qədər.

ST-isti bölgələr üçün: +18C-dən + 38C-ə qədər.

T-çox isti iqlim, otaqda + 18 C-dən + 43 C-ə qədər.

İqlim sinifləri bir cihaz bir neçə ola bilər. Məsələn, bütün dörd soyuducu +10C — dən +43c-ə qədər temperaturda işləyir.

Kompressorların sayı
Soyuducu kompressor soyuq dövranı və lazımi temperaturun saxlanılması üçün məsuliyyət daşıyan bir cihaz düyünüdür. Soyuducuda bir kompressor varsa, həm soyuducu, həm də dondurucu bölmə üçün məsuliyyət daşıyır. Bu pis deyil, amma belə bir texnikanın resursu daha sürətli istehsal olunur.

İkikompressor soyuducular olur-hər şöbənin öz elementi var. Bu cihazlarda kameraları ayrı-ayrılıqda defrost edə bilərsiniz, dəqiq temperatur tənzimlənməsi var. Belə soyuducularda resurs da çoxdur, çünki kompressor yalnız müəyyən bir şöbədə lazımi temperatur yaratmaq üçün açılır.

Kompressorlar iki növdən ibarətdir:

Xətti-temperaturun istənilən səviyyəyə çatdırılmasına qədər işləyir və sonra sönür. Kamerada isti olduqda yenidən açılır.
İnvertor-daim işləyir, cari çeviricinin hesabına müxtəlif güc verə bilər. Belə kompressorlar daha az köhnəlir və daha az enerji sərf edirlər, lakin xətti olanlardan daha bahalıdır.

Səs səviyyəsini yoxlayın
Bu parametr xüsusilə soyuducu ilə eyni otaqda yatmaq məcburiyyətində olan mənzil-studiyaların sakinləri üçün vacibdir.

Soyuducu təxminən 40 dB səs-küy səviyyəsi ilə işləyir-bu, küçədə sakit bir fısıltıya və ya yarpaqların xışıltısına bənzəyir. Soyuducuların əksəriyyəti icazə verilən səviyyələrdən çox deyil, amma satın almadan əvvəl yoxlamaq daha yaxşıdır: 50 db olduqca yüksək səsdir.

Seçim üçün qısa çek siyahısı
Ölçüləri müəyyən edin: ensiz — eni 45 sm, standart — 50-60 sm və ya çox geniş soyuducu-90-120 sm seçə bilərsiniz.
Ölçülərdən asılı olaraq soyuducunun tipini müəyyənləşdirin: kiçik bir kameralı, standart iki kameralı və ya böyük Side-By-Side.
Uzun müddət ərzaqları dondurmağı planlaşdırırsınızsa, dondurucunun aşağı temperaturlara malik olmasını yoxlayın: Bir "qar dənəsi"-6, iki — 12, üç -18, dörd — 24oc.
İqlim sinifini müəyyənləşdirin: evdə +32C-dən daha isti olarsa, ST və ya T axtarın. soyuducu + 18C-dən aşağı temperaturda işləyərsə, sn sinifinə ehtiyacınız var. Və ya bütün siniflər ilə dərhal soyuducu edin.
Adi soyuducularda bir kompressor daha yaxşıdır, əgər invertordur. Bahalı-iki, belə ki, dondurucu və soyuducu bölməsində temperatur tənzimləmək üçün daha effektiv olur.
Səs səviyyəsini yoxlayın: səssiz 40 dB qədər olacaq.
Elektrik enerjisinin kəsilməsi halında soyuducu temperaturun nə qədər vaxt saxlandığını öyrənin: daha uzun, daha yaxşıdır.


En ucuz qiymete indesit soyuducu Smarton.az saytinda

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Copyright 2019 © HTTP://ety.kr